2017-04-02 1762 views
今晚去到官塘工業區食串燒,雖然係工業區,但十分近地鐵站,而且附近原來發展到好發達了,人流非常多,唔似以前了!響大廈樓下好清楚邊座邊層,不過水牌冇特別標明鋪名,所以大家不用擔心,照上去就會見到!門面都幾西式又整潔。入到去感覺幾舒服,可以同朋友舒舒服服傾下計,唔會覺得拘束食物款式都幾多元化,唔止係食串燒,生蠔都有,門口見有d紅酒,所以感覺幾西式既串燒店,可能係咁就營造到relax既空間先後都點左好幾款串燒,有d賣相雖然唔太吸引但又有驚喜另外一提平時串燒店好多時都會有d調味粉在枱自行調味,衣度係冇的,反而會有d好似燒肉店咁既醬汁格各人一碟,都幾特別的不過其實唔沾都夠味個人值得推介係芝士煙肉大磨菇、牛柳串同埋炸牛乳蟹肉薯餅,薯餅的口感特別到朋友都要encore呀中柳串唔好睇佢樣子麻麻,黑抆抆咁,但原來食落肉質好林,一d都唔靭而大磨菇就好juicy喇,仲好熱辣辣,衣個係頂級推介呀!一直成日響出面都想試下大磨菇,今日就響衣度食到第一次,冇期望錯兩個人埋單加埋一都係400蚊已經食得飽飽,衣個旺中帶靜既地方可以再試
入到去感覺幾舒服,可以同朋友舒舒服服傾下計,唔會覺得拘束
先後都點左好幾款串燒,有d賣相雖然唔太吸引但又有驚喜
雞泡魚乾
炸牛乳蟹肉薯餅,墨魚丸,磨菇雞肉飯糰
墨汁墨魚腸,牛柳串
貢丸,鹽燒雞中翼,多春魚,芝士煙肉大磨菇
2017-04-02
$200 (Dinner)
雞泡魚乾
黑豚腸