呢間coffee shop 🏬 幾岩打咭,又坐得舒服😌,旺中帶正,佢有好大塊落地玻璃可以望到旺角嘅街景,陽光透過玻璃入咖啡店,影相打卡唔錯㗎。今次利是呢間嘅咖啡其實係因為早前見到佢嘅咖啡有開Workshop,心諗教得人整咖啡應該質素都唔錯喎,所以就黎試吓啦。真係冇失望㗎佢嘅咖啡好出色。我揀咗一個綠茶🍵latte,抹茶同鮮奶嘅配搭10分夾,佢嘅抹茶粉好似日本嗰啲咁濃綠茶味,感覺上好似好健康,又唔係好肥。性價比極高,而且呢呢個拉花睇落都唔錯呀。我哋仲叫多咗令一杯滴漏咖啡☕️,呢杯雖然個價錢貴少少但講真真係有層次感,而且店員用心介紹,話俾我哋聽呢隻咖啡豆嘅來源,飲落去第一啖,同過咗一陣再飲過味道已經有唔同,一開頭呢咁濃嘅咖啡,其實係有啲苦澀味嘅,但之後唔知係味蕾已經習慣咗你個味呢,好似又覺得冇咁苦,反而覺得有啲甘甘地,呢啲就係咖啡嘅層次感。雖然你杯咖啡唔係我嘅最愛,但係都幾特別呀。值得一試呀👏🏼

2020-10-18
$50 (Tea)
  • Latte