2023-01-22 22 views
天寒地凍又係食串燒嘅時候喇🤤韓國街附近除咗韓國菜之外仲有抵食串燒!!今次叫咗:1️⃣惹味蒜蓉燒茄子($38)燒茄子一定要趁熱食,茄子好大條,啲調味亦都比得好足,香得黎又有少少辣,夠晒惹味,而且價錢又唔貴,必食!2️⃣燒奶黃包2件 ($28)餐廳有炸同燒嘅奶黃包,我地揀咗比較少見嘅燒奶黃包~佢燒完之後上面仲加咗少少煉奶同芝麻,原本以為會係流沙奶黃包,點知係普通果隻奶黃包~食落無咁漏仲好食d😂3️⃣招牌椒鹽臭豆腐 ($23)臭豆腐比我想像中好食,佢入面仲有少少汁,而且佢個臭味啱啱~唔會太濃4️⃣燒脆香卜卜魚腐($18)口感有啲特別,味道偏甜~燒完嘅魚腐外皮脆卜卜好好食5️⃣錫紙花甲粉($68)花甲份量都好多,味道都好足幾惹味,唔錯6️⃣醬燒墨魚咀($28)墨魚咀燒得乾身,調味都好足夠香口~唔錯7️⃣燒蒜蓉扇貝($38)帆立貝好大粒~一上枱比啲蒜遮住佐,以為好似放題果啲細細粒禁啦,點知一夾落去好大粒 😂蒜味好足但都仲食到帆立貝原本嘅甜味!正
1️⃣惹味蒜蓉燒茄子($38)

2️⃣燒奶黃包2件 ($28)

3️⃣招牌椒鹽臭豆腐 ($23)

4️⃣燒脆香卜卜魚腐($18)
口感有啲特別,味道偏甜~燒完嘅魚腐外皮脆卜卜好好食

5️⃣錫紙花甲粉($68)
花甲份量都好多,味道都好足幾惹味,唔錯

6️⃣醬燒墨魚咀($28)
墨魚咀燒得乾身,調味都好足夠香口~唔錯

7️⃣燒蒜蓉扇貝($38)
  • 惹味蒜蓉燒茄子