2019-09-09
今日同寶寶出開黎旺角呢邊行街買野🛍,行到累累地想食少少野,咁岩就見到呢間喺T.O.P 商場外圍嘅雞翼山😍 之前已經聽過好幾個朋友話呢間「雞翼山」嘅雞翼好好味,宜家先知原來係開喺呢個位~今日終於有機會試喇❣️一入到鋪頭就見到呢句「不要儀態,只想吃雞翼」咁正嘅slogan😆❗️呢度係「即叫即製」的❣️確保比客人嘅雞翼全部都係新鮮熱辣❗️雖然等候時間可能會長少少,但係可以食到熱辣辣又好味嘅雞翼,絕對係值得嘅🥰❣️我同寶寶今日揀咗$118套餐,包含12件雞翼(可以選最多三款口味)➕一杯特飲❗️鼠尾草鹹蛋黃哥全隻雞翼嘅外表都沾滿鹹蛋黃醬🤤,見到已經食指大動💕入口蛋黃味好濃郁,雞翼炸皮香脆,唔會過厚,肉嫩多汁,鎖水做得非常好👍🏻 呢款雞翼係我最愛❣️黑松露蒜香武士帶淡香黑松露味,明顯冇蛋黃雞翼嘅雞皮咁脆,雖然話係蒜香,但蒜味唔會過重,食完一定唔會口臭😝 如果有埋黑松露醬蘸或者唧係雞翼表面,一定會更加Perfect☺️港式避風塘蒜香香辣惹味😋,皮脆肉嫩💕仲有唔少炸蒜➕炸辣椒鋪喺面☺️ 兩者一齊入口,口感豐富❣️不過在我個人而言,我就覺得有少少太辣,好彩有杯冰茶救一救我🙈不過好似寶寶咁比較食得辣嘅呢,佢就最鍾意呢一款雞翼
今日終於有機會試喇❣️
呢度係「即叫即製」的❣️
確保比客人嘅雞翼全部都係新鮮熱辣❗️
鼠尾草鹹蛋黃哥
黑松露蒜香武士
港式避風塘蒜香
不過好似寶寶咁比較食得辣嘅呢,佢就最鍾意呢一款雞翼😆口味嘅嘢真係人人唔同嘅🤓
野莓伯爵冰茶
一向都比較鍾意飲Berry系列嘅茶,所以今日點左呢款冰茶☺️ 甜甜地又唔算話好甜,味道清新解渴❣️食多幾隻鹹味嘅炸雞翼總會口渴😜 用番啲微甜嘅飲品嚟調劑一下,非常唔錯❣️