2024-10-30
🎀旺角。充滿日式佈置有氣氛居酒屋🍶🎀🪄店名* 令和居酒屋🔮地址* 旺角洗衣街111-127號建煌華廈2期地舖🔮🗾分店地區🗾 沒有分店💰價錢$394 已加一 (1人)➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖想睇更多同區推介👉地區搜尋🔍🗾#pickyme_旺角剩系食呢一類👉食物類型搜尋🔍🍜#pickyme_日本菜➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🎵餐廳環境🎵夜晚一個人行旺角 唸緊食咩之際 甘岩比我見到呢間佈置超有特色既日式居酒屋 上網睇到都好多人大讚 於是就入去試下~入到去真係好有氣氛 職員會敲一下鼓歡迎到來 舖頭牆身貼滿不同既貼紙 以及展示多款餐牌 天花掛滿日式燈籠 就到萬聖節都有佈置 十分有心思 不過提提大家餐廳冷氣偏大 記得帶多件外套💕🍽️食物質素🍽️同一般居酒屋一樣 佢地既食物種類都好豐富 除左有刺身,壽司,手捲外 熟食都有石燒牛,串燒,鍋物等 岩曬一大班人聚會!👀評分💖💖💖💖💖🪄前菜入座落單後 餐廳會提供前菜 估唔到都幾好食 睇落似系新鮮海帶粒 食落爽口 帶麻油味👍👀評分💖💖💖💖💖🪄令和特色U形手卷 $88呢款手卷既口感好豐富 系店鋪特色~入面有蟹籽,炙燒帶子,吞拿魚,三文魚,青瓜 一次性就可以品嚐多款刺
🪄店名* 令和居酒屋
🔮地址* 旺角洗衣街111-127號建煌華廈2期地舖🔮
🗾分店地區🗾 沒有分店
💰價錢$394 已加一 (1人)
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🎵餐廳環境🎵
🍽️食物質素🍽️
🪄前菜
🪄令和特色U形手卷 $88
呢款手卷既口感好豐富 系店鋪特色~入面有蟹籽,炙燒帶子,吞拿魚,三文魚,青瓜 一次性就可以品嚐多款刺身 而且好新鮮 唔會有腥味~中間夾住既青瓜剛好可以中和多款刺身膩感 好清爽😍
👀評分💖💖💖💖
🪄石燒M6澳洲和牛200g $198
身為食肉壽既我當然要試下佢地個石燒牛 餐廳提供多款種類選擇 最高級有A4和牛 其次系M6澳洲和牛,美國安格斯及海鮮 而且職員會幫忙燒埋確保質素 我今次呢款M6和牛佢既脂肪比例比較少 所以無甘肥膩 肉質幾淋身 配上日式醬汁 味道不錯~
🪄蒜香豬頸肉串$22
🪄豚肉串$22
🪄味噌豬腸串$28
然後試左三款豚系列串燒 串燒系即叫即燒 所以好熱辣辣 豬頸肉串入面真係配有燒蒜頭 蒜頭味道唔重 我都接收到👍另外豚肉系肥瘦均勻 味道不錯😆豬腸串都幾滋味 可以一試
🪄飲品-荔枝乳酸梳打$28
飲品方面甜度剛好 夠消暑~
(5個💖為最高)
✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️
⚜️整體評級⚜️