作為香港上班族,放工返屋企時間已經夜一夜,想煲啖湯飲真係無咩時間。難得出去做嘢可以早啲返屋企,臨搭車前見到有燉湯賣,一於買返去同屋企人齊齊飲啖靚湯。本身 #金寶蟲草皇 係賣蔘茸海味,相信燉湯會好足料,果然一飲就有住家感覺,即係好似啲阿媽唔怕落足料,只怕你唔飲咁煲一碗湯,推介各位無飯家庭呀!◽️ 美國花𣄃參石斛花膠湯一盅湯料、一盅湯,望住盅湯料已經好足料,慢慢拎出嚟發現好多湯料,有花旗參、石斛、筒膠、瘦肉、准山,集滋潤、降火、解虛熱煩倦、益胃集於一湯,入口鮮甜似足住家湯,最啱我呢啲又忙又成日捱夜人士!◽️ 冬日暖身鮑魚烏雞湯一碗就有一隻鮑魚同一大件烏雞,湯頭清澈鮮甜,原來仲有太子參、東陽棗、龍眼、25年陳皮齊齊燉製。烏雞補虛勞、健脾胃;鮑魚養血滋陰,無論皮膚同內臟都可以調理一下。🔸 養顏潤肺杏仁霜食甜品都可以養顏?無錯!用上即磨的南杏、北杏製成,加上蛋白和松子,食落已經有濃郁杏仁味,少許松子增加口感,女生們一定喜歡。🔸 護肝排毒龜靈膏龜靈膏可以清熱解毒,消除暗瘡、調理臟腑,都是人記得入手啦!▪️ 手工參蜜、清熱潤肺茶除咗燉湯同甜品外,仲有飲品可以即時飲,而家咁熱嘅天氣就啱晒啦!

◽️ 美國花𣄃參石斛花膠湯

◽️ 冬日暖身鮑魚烏雞湯

🔸 養顏潤肺杏仁霜

🔸 護肝排毒龜靈膏
龜靈膏可以清熱解毒,消除暗瘡、調理臟腑,都是人記得入手啦!

▪️ 手工參蜜、清熱潤肺茶