2010-04-29
假日,慶祝男友剛考到車牌又第一日試開車,所以去了遠一點的地方"元朗大棠荔枝山莊" 玩,沒有車真的不能入去呢.. 十分之偏僻和荒野. 玩到五點就走人LU~ 本來想去元朗西鐵站BBQ. 但是又多人又熱熱地咁..都係出旺角為妙呢.. 在油麻地拍好車.. 之後就開始搵食LU~ 目的搵自助餐任飲任食. 一個價錢可以食到飽哂咁出黎嘛. 發現兆萬多左間新開既任食BUFFET 在松屋樓下. 心大心細食邊間好呢.. 先發現松屋係日式放題.. 和味館係 多元化國家美食. 又平一點.. 不用煩了試新野的心態上了 < 和味館 > 用 " 試一試不會大肚" 既心理上左去食. 七點鐘 上到去. @@ 都不是太多人咋喎. 諗住有舒服的卡位坐啦.. 點知好多都已訂枱了=0=" 好失望.. 為由坐住張2人枱仔吧啦.. 由於餐廳侍應親切的笑容和好多句唔好意思.. 令到我已經唔想轉位 費時再麻煩到佢地LU~ 為由落ORDER 叫野食呢..因為坐的位置好近甜品部, 忍唔相影低d 蛋糕, 好想快d 試哂咁多隻款呢..haha木糖蛋糕好少地方有得食咁,就order 左件試下味先.. 意想不到咁好味. 好有澳門氹
木糖蛋糕好少地方有得食咁,就order 左件試下味先.. 意想不到咁好味. 好有澳門氹仔風味, 又唔太味又唔會好cream, 好soft. 真的誠意推介必食之選的甜品呢.. ^_^hehe
見到好多張order 紙. 點左好多送. 好怕食唔哂呢.. 二個人... haha 任飲任食唔住lu~ 叫左先算.
令我最深刻是 :
泰式雞絲翅 ( 一坐下來已經有呢 )
火炙三文魚 (唔鞋口, 味道好有水準),
炸蝦天婦羅 (都是必食推介, 唔多油, 蝦味還有點甜呢. 食多幾件都唔怕呀) ,
木糠蛋糕, ( 真係好好味,, )
燒牛仔腸,(牛肉腸都唔會好咸, )
芒果布甸(未食已經嗅到好香既芒果味呢. 好多肉粒,細細件)
辣椒膏炒青口,
冬陰功炒大蜆,
泰式蝦餅,
燒雞翼 (全翼黎架@@ 意想不到地脆口 多汁.. 不太油利) !!
最後仲食左 芝麻雪糕 (雀巢)
香葉包雞 有少少失望呢.. 不是太香 ~
炒金邊粉 好似 水左少少呢..
紅豆冰 ( 都ok.. 但是記得要叫小冰呢.. )
anyway , services is better,.
total : 370 (兩位)
ps : 可能我們早去的關係呢.. 我見有d 野食都好快無呢.. 提意如果想食好野..不要等宵夜時段唷.唔係就失望而回..