2022-10-26
位於旺角染布房街一帶食肆林立,中、日、西、火鍋、串燒店等任君選擇,喺旺角諗唔到食咩過嚟行一圈應該會有着落。今晚就決定試吓人氣串燒店安安燒。🔸安安秘製三重芝士撈丁 $54安安燒招牌必點之選‼️最經典版本以車打芝士、藍芝士、巴馬臣芝士撈出前一丁,仲有加咗鰻魚汁、黑松露等版本可供選擇。咁邪惡嘅嘢食得多會太膩,最好兩個人分甘同味先可以繼續戰鬥ψ(`∇´)ψ🔸燒韭菜 $25🔸蒜蓉燒扇貝 $60🔸燒雞軟骨串 $32🔸脆皮燒滑雞片 $32🔸惹味蒜蓉生燒茄子 $48🔸惹味黑松露墨魚滑 $60🔸秘製沙嗲醬燒豬頸肉 $37全部都叫咗小辣加埋孜然粉好惹味~茄子原條開邊燒好大塊,望落成個巨大蒜蓉包咁😂蒜蓉燒扇貝超級多蒜🧄除咗蒜蓉仲可以揀芝士燒~脆皮燒滑雞片感覺上有啲似燒開邊無骨雞翼,啖啖肉方便食用。黑松露墨魚滑爽口彈牙又惹味。🔹腐竹雞蛋糖水沙冰 $33以腐竹雞蛋糖水整沙冰好特別,感覺上唔係太甜都解到渴,好似一邊飲嘢一邊食甜品咁😆而且平時呢啲特色飲品一向唔平,呢杯性價比好高。
🔸安安秘製三重芝士撈丁 $54
🔸燒韭菜 $25
🔸蒜蓉燒扇貝 $60
🔸燒雞軟骨串 $32
🔸脆皮燒滑雞片 $32
🔸惹味蒜蓉生燒茄子 $48
🔸惹味黑松露墨魚滑 $60
🔸秘製沙嗲醬燒豬頸肉 $37
全部都叫咗小辣加埋孜然粉好惹味~
🔹腐竹雞蛋糖水沙冰 $33