2018-12-17
同舊同學約去旺角食下午茶,周街都好多人好逼,想搵個舒服又清靜嘅地方傾下計,於是我地就搵到呢間樓上舖。Station 3係旺角金雞廣場,差唔多上到頂樓。店員安排我地坐係房,有大玻璃可以望到景,而且座位都幾闊落,坐得好舒服。即刻睇下餐牌揀野食,飲品選擇相對比較多,原來三點鐘先開始有下午茶叫,於是我地叫左少少食住先,打算等到夠鐘再落單叫下午茶,會比較抵食飲品先到,叫左紅莓果茶同花旗蔘蜜,兩壺都有底座熱住,我地由兩點幾坐到四點幾,臨走兩壺飲品keep住熱,冬天保暖一流我地叫左一份蜜糖雞翼,雞翼好juicy,蜜糖比得好重手,絕對唔吝嗇然後有兩件cheese cake share, 我地覺得New York cheese cake比較好味傾下計,就消滅左上面嘅野食喇。我地終於等到tea time,但又開始餓,於是叫左個多士,同埋一份lunch set四點幾,食埋呢兩樣終於食飽喇呢間餐廳環境都幾好坐,如果menu再多d選擇就會更吸引
Station 3係旺角金雞廣場,差唔多上到頂樓。 店員安排我地坐係房,有大玻璃可以望到景,而且座位都幾闊落,坐得好舒服。
傾下計,就消滅左上面嘅野食喇。
四點幾,食埋呢兩樣終於食飽喇
呢間餐廳環境都幾好坐,如果menu再多d選擇就會更吸引