2021-08-27
我哋嗌咗... 🥪餃子吐司 $88 (套餐)🐓芥末手撕雞吐司 $88 (套餐)🍢大和火鳥燒串 $48🥟雞肉餃子 $45🍡一棍入魂雞棒 $35☕️Caffe Latte $40——————✨賣相: 3.5/5👅味道: 3/5🌏環境: 4/5💰性價比: 3/5🍽 服務: 3/5🥡 速遞:❌——————一間菜式名好特別嘅台式早餐店🇹🇼 就咁睇佢嘅菜式名好難推斷到佢個樣,亦都想像唔到佢個味!#餃子吐司 真係好特別從來都冇諗過吐司入面會有餃子😂但係成件事係夾㗎啵,仲有啲沙律喺入面整體來講都幾新穎!芥末手撕雞吐司就反而有啲遜色,一咬落去芥末味好重仲有少少攻鼻之後食下食下就會有手撕雞嘅口感,幾新奇🤪入面嘅紫薯蓉就冇乜味可能個芥末味真係有啲重手咗😢#大和火鳥燒串 同埋#雞肉餃子 就冇乜特別,其實雞肉餃子就係啱啱餃子吐司入面嘅餃子,可能吐司連埋餃子一齊食唔多覺個皮好厚,反而就咁食就好似皮多個肉😂反而#一棍入魂雞棒 有驚喜❗️都幾Juicy同埋真係啖啖肉,值得一試啊~ latte就正常啦,但係佢上面個貓貓公仔好得意所以成件事加咗分😻呢間cafe係使用開放式廚房,所以可以一路睇住啲staff整嘢食真係有一種去
我哋嗌咗...
🥪餃子吐司 $88 (套餐)
🐓芥末手撕雞吐司 $88 (套餐)
🍢大和火鳥燒串 $48
💰性價比: 3/5
🍽 服務: 3/5
🥡 速遞:❌
——————
一間菜式名好特別嘅台式早餐店🇹🇼 就咁睇佢嘅菜式名好難推斷到佢個樣,亦都想像唔到佢個味!#餃子吐司 真係好特別從來都冇諗過吐司入面會有餃子😂但係成件事係夾㗎啵,仲有啲沙律喺入面整體來講都幾新穎!芥末手撕雞吐司就反而有啲遜色,一咬落去芥末味好重仲有少少攻鼻之後食下食下就會有手撕雞嘅口感,幾新奇🤪入面嘅紫薯蓉就冇乜味可能個芥末味真係有啲重手咗😢#大和火鳥燒串 同埋#雞肉餃子 就冇乜特別,其實雞肉餃子就係啱啱餃子吐司入面嘅餃子,可能吐司連埋餃子一齊食唔多覺個皮好厚,反而就咁食就好似皮多個肉😂反而#一棍入魂雞棒 有驚喜❗️都幾Juicy同埋真係啖啖肉,值得一試啊~ latte就正常啦,但係佢上面個貓貓公仔好得意所以成件事加咗分😻呢間cafe係使用開放式廚房,所以可以一路睇住啲staff整嘢食真係有一種去緊台灣嘅感覺,成個感覺好chill😗整體來講如果大家去開旺角都可以去試一試!
——————-⠀
🍴| 叁拾壹堂高烤吐司 (翠園大厦)
📍| 旺角窩打老道31-39號翠園大厦一期地下5號舖
————————