嚟到旺角一定要食糖水,去到廣華街有咁多間糖水鋪,見到呢間幾多人排隊,走港式校園風,好有中學年代感!啲名都好有特色又啊sir,miss,明星名都有,真係走90年代日系港風🤣我食仲甜品ok,可能係雪糕,朋友食嘅紫米露就好稀,好淡,好唔得😂🍴廣抹涼子 $49 (7/10)賣相就一般啦,一上枱好似碗湯咁😂有Haagen dazs抹茶雪糕,水晶珠,小丸子,紅豆,涼粉,抹茶奶昔,份量都幾足,抹茶奶昔有抹茶味唔會太甜,紅豆都淋,甜甜哋,涼粉偏硬身,小丸子煙韌,水晶珠一咬就爆好爽口,Haagen dazs抹茶雪糕香濃抹茶味唔會太甜,整體嚟講都幾夾幾唔錯!推薦指數: 7/10個人覺得幾唔錯嘅,雪糕甜品幾ok,應係係雪糕甜品好難整得唔好食,但朋友食中式傳統糖水就真係唔得,食咗啖都覺得好稀冇乜味,唔食傳統嘢應該就唔伏😂

🍴廣抹涼子 $49 (7/10)

推薦指數: 7/10