2023-06-26
旺角呢間樓上酒吧西餐廳,入到去係一片紫色系嘅裝修,成個modern基地咁同餐廳名好夾🤣 裝修幾型格,食物又幾有特式,唔怪之得咁多後生仔女捧場👍🏼自家製凱撒沙律配風乾火腿🥗($88) - 蔬菜新鮮好fresh,醬汁好充夠。最令人驚喜嘅係佢嘅溏心蛋,有少少咸味,蛋黃半流心撈菜食好好味。龍蝦牛角包🥐($148) - 牛角包焗得外皮香酥,餡料係粒粒龍蝦肉大大粒,撈左creamy沙律醬,入面仲有少量洋蔥粒吊味,令到味道更加提升👍🏼👍🏼玻璃紙焗比目魚🐟($228) - 上菜時係用玻璃紙包實好似嗰啲聖誕禮物包咁🤣 開左佢就會見到比目魚柳,有檸檬同蕃茄片調味,味道少少酸,個汁有啲似偏酸嘅羅宋湯味,唔算太咸幾有鮮味😇荔枝木煙燻M8和牛腹肉🥩($328) - 呢味絕對係今晚嘅MVP!!! 店員上枱時用木盒裝住,一打開就煙霧彌漫,好香嘅煙燻味呀!和牛肉我地叫左medium,生熟程度啱啱好,牛肉超嫩,吸收左煙燻味好香,真係食極都唔厭😋😋😋