2019-01-24
早排同 friend 係登打士廣場嘅 cafe gathering.... 正常啲 cafe 都唔荒好食而且食唔飽,但地點方便又唔太貴。。所以係garthering一個好地方。有見及此,我同個兄弟決定係樓下吉幾串野食先上去。就係登打士廣場棟大廈入口嘅隔離,有間新開小食舖。我見都有啲人排隊又唔想行咁遠,就決定係度買嘢食頂下肚。佢都幾多食物選擇,而且唔係大路嘢拮一串串果啲小食。我睇左一陣決定叫望落都幾飽肚嘅日式大阪燒。佢有兩款, 煙肉魷魚就$40 蝦就加多$10。俾錢果陣店員話要等10分鐘左右, 我同個兄弟企係欄杆邊一路吹水一路等。 唔駛十分鐘就有得食。拎上手, 個大阪燒夠哂份量! 好墜手同足料。而最緊要當然係好食! 真係好食。如果唔係之後約左飯局, 我一定叫其他野食。呢間嘢值得推介!第日行過都會試下其他野。BTW, 前少少開左間泰式飲品店,好似幾掂。
有見及此,我同個兄弟決定係樓下吉幾串野食先上去。
佢有兩款, 煙肉魷魚就$40 蝦就加多$10。
如果唔係之後約左飯局, 我一定叫其他野食。