今日相約好友去旺角食飯,傾下男人經,揀左間居酒屋食日本野,結果又發掘到正野,要介紹介紹~餐廳安排咗個四人座位畀我哋兩個麻甩佬,坐得寬敞。有種一到享受美食一邊暢所欲言嘅感覺餐牌做得非常精美,圖片美觀之餘,簡單易睇日式涼拌汁煮茄子食個前菜開下胃先,呢碟茄子屬於凍食,配上酸酸甜甜嘅汁,醒神燒北海道魷魚筒我最愛嘅魷魚~隻魷魚真係好大隻夠曬兩個男人食~超值大蔥雞串村上居酒屋嘅食物非常多元化,除咗刺身,生蠔,壽司等等,仲有唔同款式嘅串燒燒羊扒啱啱燒完熱辣辣配上黃色芥末醬,每一啖食落都juicy到爆池魚刺身 店員悉心介紹我地點食,唔需要點豉油wasabi,取而代之係配上獨有嘅酸汁加蔥花去食,勁fresh!日本蠔味道有別於平時食開嘅歐美生蠔等,咬落非常creamy,有一種屬於日本蠔獨有既味道天婦羅蝦反卷自家製魚湯烏冬依個堅正,重點係個湯底魚味重得黎係好鮮,完全唔腥,好想飲哂啲湯佢清酒煮蜆總括而, 村上居酒屋環境寬敞坐得舒服,食物種類非常之多~可以話只要係日本嘢,你想食咩都有。非常適合一班人或者兩個嚟撐枱腳,值得推介

餐牌做得非常精美,圖片美觀之餘,簡單易睇

日式涼拌汁煮茄子
食個前菜開下胃先,呢碟茄子屬於凍食,配上酸酸甜甜嘅汁,醒神

燒北海道魷魚筒
我最愛嘅魷魚~隻魷魚真係好大隻夠曬兩個男人食~超值

大蔥雞串

燒羊扒
啱啱燒完熱辣辣配上黃色芥末醬,每一啖食落都juicy到爆

池魚刺身

日本蠔