2019-09-16
早排黎過一次呢間位於旺角既樓上cafe,今次咁啱想搵個地方同朋友坐下傾下計,於是又黎返呢到。我哋叫左俄羅斯蜂蜜蛋糕、蘋果不見了、伯爵波波冰奶茶、同埋鳳梨香茅汽泡水。俄羅斯蜂蜜蛋糕︰蜂蜜味香濃,一食落口就食得出蜂蜜既甜味,口感好有層次,食得出好多層既蛋糕同cream,而且cream好滑。蜂蜜味突出得黎又唔會太甜,非常推介!伯爵波波冰奶茶︰佢會比一杯熱奶你自己去加落去,倒左落去之後d波波會慢慢融,茶味會隨住d波波融而變得更濃,新奇有趣,而且幾好飲。鳳梨香茅汽泡水︰有幾舊菠蘿喺底,然後有一兩舊既香茅浮喺上面,賣相好有趣,飲落幾有菠蘿味,相對黎講我比較鍾意伯爵波波冰奶茶。蘋果不見了︰店員一將佢放上枱就聞到伯爵茶既香味,咬落會食得出一片片既蘋果,加埋伯爵茶醬令到蛋糕唔會好乾身,蛋糕上面仲有杏仁粒,令口感更豐富。總括黎講呢間係一間甜品控必去既樓上cafe,兩次去佢都有唔同既蛋糕,總會搵到一款啱你既,而且蛋糕好高質好好食,舖頭環境都好舒適,好啱同朋友黎坐低食件cake傾下計,享受一個悠閒既晏畫。店員都好nice好有禮貌,會介紹返唔同既蛋糕同埋野飲。