2022-10-16
再次到訪旺角呢間石鍋米線餐廳,上次食過可以自己煮的石鍋米線,今次嚟食串燒同川式涼麵。😝呢度啲串燒真係幾抵食,款式多又可以自己選擇辣度,全部都燒得好香好惹味,海蝦香脆到可以連殼食,蝦肉鮮味;墨魚咀好爽口彈牙;雞軟骨爽脆。🍆原條燒茄子必食!!原條茄子開邊燒,夠晒大條,茄子好淋,加上香蔥同金蒜好惹味,味道啱啱好唔會太鹹又唔會太油膩,推薦👍🏻🍜川式涼麵我揀咗小辣,酸酸辣辣好開胃,再加上青瓜同雞絲好夾,熱辣辣嘅天氣食呢個最正😚🤩呢度啲特飲都超級大杯,2個share都有多,🥭芒果凍頂烏龍茶芒果香味幾濃,中間有淡淡的烏龍茶味,酸酸甜甜好開胃,生津解渴。繁忙時間好多人幫襯,整體食物質素真心唔錯,價錢貼地;環境都幾舒適又夠哂方便,地鐵站一出行兩步就到。