2014-09-21 761 views
系旺角同同學聚餐~系通菜街行下巷仔有乜好野食~結果見E間5駛等位就入左去食其實都系其他地方見過依間野但一路未試過~一入去有好多選擇~ 有拉麵,扒,芝士車夫包果D <<其實好想試E個但系同同學夾份叫個二人餐冇得揀芝士包LOL唯有揀左個睇落已經飽既軍艦牛扒~而依個二人餐包主菜,湯,野飲同兩份小食 >> 128 每人都系64蚊左右..但系多到食5哂既野loooooool 首先系個湯(飲得太快冇影相)個湯系普通既粟米湯,但系唔知點解略帶苦味....對個湯印象麻麻但系!!! 跟湯個包系牛角包, 而且黎果陣仲熱架 !! 如果可以配湯一齊食應該會更好食 (好評y)之後黎既系兩個小食墨魚骨(y) 好味 佢既質感煙煙韌韌 好彈牙~ 雖然有好多蒜,但系因為好辣,所以食5到好大蒜味(sad芝士焗青口, um....普普通通既青口, 上面既芝士味亦唔濃, 下次可能會prefer揀墨魚餅試下多d主菜..軍艦級牛扒 扒如其名~大到隻碟都差d放5落~ d肉食落比較軟 大概似系漢堡扒既感覺多d~個人比較鐘意食有肉感d既牛扒多d, 所以下次可能會揀其他野食多d~但系可能塊扒太大x  佢左
系旺角同同學聚餐~
系通菜街行下巷仔有乜好野食~
結果見E間5駛等位就入左去食
其實都系其他地方見過依間野但一路未試過~

但系同同學夾份叫個二人餐冇得揀芝士包LOL
唯有揀左個睇落已經飽既軍艦牛扒~

首先系個湯(飲得太快冇影相)
個湯系普通既粟米湯,但系唔知點解略帶苦味....
對個湯印象麻麻

之後黎既系兩個小食
墨魚軟骨(yyyyyy)
芝士焗青口
軍艦牛扒
主菜..軍艦級牛扒
但系可能塊扒太大x  佢左半part系全熟 但系右半part系5-6成熟左右....
感覺怪怪地orz
紅豆牛奶冰
紅豆牛奶冰~ 同平時d奶茶鋪飲既差5多~ 只系加6蚊既價錢都算ok, 只系略嫌太細杯lol 主菜未到就飲哂咁制orz

總括而言~野食質素5差, 以咁既質素絕對值e個價~

2014-08-05
墨魚軟骨(yyyyyy)
芝士焗青口
軍艦牛扒