2024-03-12
平時同朋友去旺角行街,唔知食咩好,大家都想食唔同種類嘅嘢,食放題就最啱。呢間放題喺兆萬中心,行完街去食真係好方便。首先一上到去會有個刺身拼盤上咗先,入邊刺身種類好豐富,個人比較鍾意帶子,甜蝦,三文魚都好肥美,呢個做法幾好,食完之後自己鍾意邊樣可以下輪再叫。之後鍋物方面,揀咗日式壽喜燒牛肉鍋,佢係關西風格嘅壽喜燒,即係用牛油煎香左牛肉,先再做壽喜燒湯底。我覺得呢個壽喜燒湯底調味啱啱好,甜鹹適中,所以下一輪都叫咗啲火鍋食材嚟食。燒物都有好多唔同款式,個人覺得燒牛舌幾出色,唔會話係因為放題所以俾得好細份,而且調味都唔會好濃,唔會食到好膩。另外泰式燒豬頸肉都唔錯,豬頸肉肥瘦適中,加埋個醬汁好惹味。另外呢度海膽手卷都有得任食,試咗發現海膽真係比得好大嚿,而且新鮮度都唔錯,水準之上,所以都嗌咗好多再食。天婦羅方面,我哋嗌咗炸蝦同炸南瓜,炸蝦個蝦佔比好多,唔會成舊都係炸粉,好出色。炸南瓜都好甜,外脆內軟唔錯。仲有好多其他食物,例如芝士年糕,吞拿魚壽司都非常唔錯