2022-08-01 54 views
旺角抵食高質西餐廳!!!¨朋友約食生日飯,最後揀左呢間餐廳。經Openrice 訂位,餐牌單點全單有8折!我BOOK左夜晚7點鐘,去到都唔算多人。當日朋友突然要OT,我係個度坐左個幾鐘,未叫野食,侍應都冇黑我面,都好好服務。最後我有啲餓叫左個小食同一杯cocktail。邊食邊等,等到朋友過黎,我就叫左牛扒,佢就叫左炸魚。¨椒麻脆炸魷魚鬚($78)⭐️8/10因為等朋友諗住叫個小食食住先,魷魚鬚黎到既時候比個份量嚇親,好大條,好大碟!而且一落枱佢椒麻既調味就沖緊埋黎,非常香口,又唔會咸。食到停唔到口。我一個人食哂成碟都飽飽地,好在彩我再等左半個鐘先再食主食。佢絕對係對得住呢個價錢!¨澳洲有骨肉眼扒($198)⭐️8/10我叫左7成熟,牛扒來到都係煎得乎合我既心水。側邊既配菜都好出色,用香草炒過,車厘茄好Juicy,咬落去係爆汁出來,好甜好多汁。牛扒應該有成塊面咁大,肉味好濃,亦都唔會韌,連住骨既筋位有好香既牛脂味道,呢個價錢我覺得好滿意,無咩可以挑剔。¨英式脆炸深海鱈魚配香料薯條($198) ⭐️8/10朋友叫左魚,唔係咁鍾意食魚的我,就試左一舊。佢既肉質好實好有彈性而且好大塊!唔係用啲好ch
旺角抵食高質西餐廳!!!
¨
朋友約食生日飯,最後揀左呢間餐廳。
經Openrice 訂位,餐牌單點全單有8折!
我BOOK左夜晚7點鐘,去到都唔算多人。
當日朋友突然要OT,我係個度坐左個幾鐘,
未叫野食,侍應都冇黑我面,都好好服務。
最後我有啲餓叫左個小食同一杯cocktail。
邊食邊等,等到朋友過黎,我就叫左牛扒,
佢就叫左炸魚。
椒麻脆炸魷魚鬚($78)⭐️8/10
因為等朋友諗住叫個小食食住先,
魷魚鬚黎到既時候比個份量嚇親,
食到停唔到口。我一個人食哂成碟都飽飽地,
好在彩我再等左半個鐘先再食主食。
佢絕對係對得住呢個價錢!
椒麻脆炸魷魚鬚

澳洲有骨肉眼扒($198)⭐️8/10

英式脆炸深海鱈魚配香料薯條($198) ⭐️8/10
朋友叫左魚,唔係咁鍾意食魚的我,就試左一舊。佢既肉質好實好有彈性而且好大塊!唔係用啲好cheap有雪味既魚柳,係真係魚味!連我都覺得好好食,同埋佢既脆漿都做得好好,調味都好適當。薯條調味都剛剛好,炸得外脆內軟,好香口,好好味!我下次再黎都會想叫魚食!!!
英式脆炸深海鱈魚配香料薯條

*Cocktail🍸*
Peach Magarita($68)⭐️6.5/10
無特別之處,正正常常
不特別介紹。
*Mocktail🍸*
Mango Day($58)⭐️7.5/10
好香好濃芒果味,少許還有檸檬的酸味
酸酸甜甜又好Fresh! 好好飲!
¨
Romanne Leisure Food Concept (旺角)
旺角砵蘭街215號朗晴坊7樓
‎٭ ‎٭ ‎٭ ‎٭ ‎٭
✤環境 : 7/10
✤服務 : 8/10
✤價錢: 8/10
✤回頭:yes!
#旺角美食 #旺角餐廳 #旺角必食 #旺角西餐廳 #romanneleisurefoodconcept
2022-07-18
$265 (Dinner)
Celebration
Birthday