2023-05-23 59 views
今日同朋友行完街,決定喺旺角搵吓新餐廳試,我哋就喺OpenRice搵到依間餐廳🥰餐廳樓底好高,空間感十足,枱與枱之間亦都唔會逼夾,玻璃櫃內嘅Bearbrick 好壯觀🤩,整體印象幾好。我哋叫咗以下幾樣嘢食😃水牛城雞翼$68上枱熱辣辣,雞翼係單骨,但係肉非常多又juicy,唔係瘦猛猛嗰啲雞翼,而且都有好多隻,抵食。蒜片辣椒炒蝦球$108啲蝦爽彈又大隻,同蒜片一齊炒好香口,鍾意重口味嘅人啱晒,拌埋旁邊嘅沙律菜🥗一齊食冇咁膩。牛油果蟹肉沙律塔$138我係超級鍾意食牛油果,牛油果🥑加蟹肉夠清新,做開胃頭盤最啱不過。不過略嫌牛油果未係太熟,再擺熟啲軟林林就更好食啦。香煎北海道帶子蒜片辣椒意大利麵 $158因為我哋諗住試多幾樣,所以就唔揀一個咁多汁嘅意粉,揀個light啲嘅。總共有三大隻帶子,煎得啱啱好,裏面仲好嫩,唔會老,雖然辣椒炒,但係都唔會好辣,推薦呢個意粉。自家手工意大利Pizza $138依度pizza 🍕係薄批,查滿晒蕃茄醬,風乾蕃茄仲有芝士🤩足料!最基本嘅配搭,已經好好食,同朋友一致認為下次都會為咗個Pizza而返轉頭😋😋慢煮安格斯和牛面頰肉$428全晚最驚喜嘅一道菜,平時煎牛扒就食

我哋叫咗以下幾樣嘢食😃

水牛城雞翼$68

蒜片辣椒炒蝦球$108

牛油果蟹肉沙律塔$138

香煎北海道帶子蒜片辣椒意大利麵 $158

自家手工意大利Pizza $138

慢煮安格斯和牛面頰肉$428

全晚最驚喜嘅一道菜,平時煎牛扒就食得多,慢煮牛我都係第一次食,面頰肉嫩滑到不得了,入口即溶,又有和牛既香味😭因為慢煮,所以唔會柴皮,仍然好Juicy。配上特調嘅醬汁同香葱,實在太正了👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

整體嚟講,環境舒服,啱晒一大班朋友傾吓計食飯,食物選擇多,價錢大眾化。侍應服務員非常好,一餐飯幫我地換咗碟兩次,一定會再光顧👍🏻