2021-11-09 175 views
平時食海鮮都會入西貢或者去鯉魚門,之前朋友推介呢間,話呢到啲海鮮中新鮮過西貢,抵食過鯉魚門,所以決定一試!今次我哋揀咗$888至尊二人龍蝦套餐,包左多款主打菜,有齊龍蝦帶子鮑魚,即叫即撈即劏即整。本人最愛飲湯,呢度嘅杏汁菜膽豬肺湯,清甜湯水香濃杏汁,入口即溶豬肺,仲有埋花膠。旺角二小福,我哋就揀咗白灼鮮豬脷同白灼鮮粉腸。 佢個豬脷配埋佢呢度自家制嘅辣椒油,麻香微辣。鮮粉腸比較粉同埋多油脂,呢個點辣椒豉油食正d,但個人比較偏好爽口嘅內臟。鮑魚夠爽口,清酒味唔會好重,醬汁甜甜地。用左成隻波士頓龍蝦,肉質新鮮淡淡結實龍蝦肉,配搭粉絲同白胡椒炒,微辣滋味。蒜蓉粉絲蒸大元貝,粉絲比較爽口,蒜蓉提香元貝鮮味。咸蛋黃流沙醬配炸蝦球,蝦球超級新鮮,爽滑彈牙,外脆口內彈口。最後就系甜品,今日系芝麻糊,但系比係甜,冚左芝麻香。🥢整體來講推介如果想食新鮮海鮮,人均消費對得住性價比。

杏汁菜膽豬肺湯

旺角二小福,我哋就揀咗白灼鮮豬脷同白灼鮮粉腸。
白灼鮮豬脷
佢個豬脷配埋佢呢度自家制嘅辣椒油,麻香微辣。
白灼鮮粉腸
清酒凍鮑魚

鮑魚夠爽口,清酒味唔會好重,醬汁甜甜地。
白胡椒龍蝦粉絲煲

蒜蓉粉絲蒸大元貝

蒜蓉粉絲蒸大元貝,粉絲比較爽口,蒜蓉提香元貝鮮味。
翡翠金沙蝦球

芝麻糊

最後就系甜品,今日系芝麻糊,但系比係甜,冚左芝麻香。
🥢
整體來講推介如果想食新鮮海鮮,人均消費對得住性價比。
白灼鮮豬脷