2024-02-06
👦🏻👧🏻去完旺角辦年貨,👧🏻推介佢之前同朋友食過既餐廳,主打墨西哥菜🇲🇽既 - REFLECT Restaurant & Bar 食晚飯。🌟Crispy Wings雞翼表皮炸至金黃色,而咬落去肉質鮮嫩多汁,單骨雞翼仲可以方便進食,配上自製既醬料更加係一絕!🌟Grilled Cuttlefish燒墨魚燒完唔會太乾,食落唔會鞋口,配上檸檬汁食落感覺好fresh,作為頭盤黎講值得推介!🌟Wild Mushroom Gnocchi呢到既Gnocchi薯糰以喺香港食到既質素嚟講都幾高!薯糰係餐廳手工製造,所以食物一上枱,店員就有提醒要襯熱食!磨菇忌廉醬🍄非常濃郁Creamy,混入不少雜菌,而薯糰口感綿密軟糯,非常掛汁,值得Encore!🌟Tacos (Chicken)一客有3件Tacos,Taco Shells 有預先炸過,口感不油膩但比一般既硬殼Taco更酥脆,更食得出粟米粉香。Taco入藏有不少雞肉絲🍗、番茄🍅、牛油果蓉🥑、生菜絲🥬,雞肉夠Juicy,調味剛剛好唔會太濃郁。🌟Quesadilla (Beef)墨西哥芝士餡餅既配料有雞肉、牛肉、蘑菇三個選擇,今次揀咗牛肉。餡餅內有不少芝士,而牛
🌟Crispy Wings
🌟Grilled Cuttlefish
🌟Wild Mushroom Gnocchi
🌟Tacos (Chicken)
🌟Quesadilla (Beef)
墨西哥芝士餡餅既配料有雞肉、牛肉、蘑菇三個選擇,今次揀咗牛肉。餡餅內有不少芝士,而牛肉相對有嚼勁,同樣配上牛油果醬和蕃茄,係飽肚又好味既食物。