2025-02-19 0 views
今日放學約咗朋友喺旺角嗰邊行街,旺角不嬲都好多嘢食,今日我哋咁啱想食泰國菜,所以你到咗位於彌敦道嘅泰屋。呢座大廈有好多餐廳,而呢間泰國菜非常吸引,當日四點到仲提供緊午市,午市套餐非常抵食。乾炒泰國金邊粉 $55金邊粉大大份,份量多,即叫即炒,熱辣辣,香氣撲鼻。金邊粉炒得好惹味,帶有茄汁酸酸甜甜嘅香味,而且炒得好乾淨。配菜方面,有雞肉、韭菜、蛋、芽菜等等。雞肉好滑,韭菜同芽菜都為金邊粉增加咗唔少口感。而蛋就令成個炒粉變得更加香。海南雞飯 $70海南雞飯一樣熱辣辣,可以配油飯或白飯,我配咗油飯。油飯香噴噴,充滿雞油嘅鮮甜味,粒粒分明。雞件好靚仔,每件都去咗骨,非常方便進食。雞件雞皮好彈牙,雞肉非常嫩滑多汁。而家見底下仲有啲蔬菜,非常之健康。凍泰式奶茶(餐) $20午市套餐已經包咗基本飲品,如果想飲特飲就每杯加$10 ,我同朋友仔都揀咗泰式奶茶。泰式奶茶茶底香濃,好夠甜,好正宗。

乾炒泰國金邊粉 $55

海南雞飯 $70