2023-08-05
今日去旺角食正宗成都串燒放題,餐廳叫串爆,近旺角油麻地,地點非常便利,120分鐘任飲任食,非常吸引。-成都老冰粉一坐低,先叫一個成都老冰粉,解辣一流,有山楂同埋提子乾,甜甜酸酸都好開胃。-棒棒雞,涼伴海帶絲跟住叫咗啲前菜,有棒棒雞,同埋涼伴海帶絲。棒棒雞即係麻醬雞,味道夠濃郁,雞肉夠爽滑。涼拌海帶絲味道夠香夠惹味,作為前菜一流。-串燒方面,先選擇湯底嘅麻辣程度,我哋叫咗一個辣一個唔辣,唔辣嘅雞湯都好夠味道,麻辣湯底亦都夠晒麻夠晒辣,食得非常過癮。串燒份量兩串起,每一串份量唔多,唔需要擔心會好快食飽哂,可以一次過試晒咁多款食物!-麻辣牛肉同埋孜然牛肋肉都好好食,牛肉味道濃郁,口感軟熟。豬皮充分吸收湯汁精華,非常正。粟米夠新鮮夠甜。鮮魷魚夠新鮮,口感彈牙。牛肉丸牛肉味都好濃郁,亦都係彈牙之選。整體串燒水準高,味道正宗,選擇夠多。-評分 : 6/10串爆 (旺角)📍旺角廣華街2-20號翠園大樓地下2號舖
成都老冰粉
棒棒雞,涼伴海帶絲