2021-07-18
一日一黃店-旺角熟食中心良心店 朗豪坊去得多 原來朗豪坊過天橋酒店下面 就係熟食中心 價錢都幾平民 望到wolipay記錄入面有2間 良心店 呢日一次去試哂佢地2間啦(見到佢地 有個qr code for比朋友傾計).⭐️沙嗲牛肉金菇粉絲煲$48 跟湯 +$5 油菜一出餐果下 個煲啫啫聲 望到都興奮👍🏻沙嗲牛肉煲 份量偏大👍🏻底下金菇同粉絲 仲多過碗飯 1.5人份量沙嗲汁 偏向小小杰身既沙嗲湯相比合發茶餐廳 沙嗲牛肉包既汁 冇咁濃😋但正因為咁 送飯都唔會過咸👍🏻而且落咗少少辣椒去炒 有小小bb辣香‼️最最最重要係 粉絲吸晒個汁 好味.⭐️三餸車仔麵$37香茅豬扒 牛筋 芝士腸 公仔麵 (我自己點得普通😅)👌🏻呢個就普通 偏向住家feel👎🏻豬扒整定 浸軟左 👌🏻芝士腸同公仔麵正常👌🏻牛筋煮得幾軟霖 起膠.⭐️凍阿華田😋夠凍 夠多粉 甜到啱啱好 粉溶哂 值得一讚其實只係好普通 但好多餐廳都沖到勁淡.湯係 南瓜雪耳陳皮湯? 都ok 老火湯feel👌🏻.#hkfunfoodrecord窮遊香港#hkfunfoodrecord_旺角#hkfunfoodrecord黃店.#海都車仔麵茶餐廳 (旺角)地址
(見到佢地 有個qr code for比朋友傾計)
⭐️沙嗲牛肉金菇粉絲煲$48 跟湯 +$5 油菜
😋但正因為咁 送飯都唔會過咸
👍🏻而且落咗少少辣椒去炒 有小小bb辣香
‼️最最最重要係 粉絲吸晒個汁 好味
⭐️三餸車仔麵$37
香茅豬扒 牛筋 芝士腸 公仔麵 (我自己點得普通😅)
👌🏻呢個就普通 偏向住家feel
湯係 南瓜雪耳陳皮湯? 都ok 老火湯feel👌🏻
#hkfunfoodrecord窮遊香港
#hkfunfoodrecord_旺角
#hkfunfoodrecord黃店
#海都車仔麵茶餐廳 (旺角)
地址:旺角上海街557號綜合大樓2樓4號舖
⭐️評分:
味道:3.5/5 沙嗲煲4分 車仔麵2分
環境:2/5 熟食中心 有冷氣 但環境一般 旁邊多怪叔叔
服務:-/5 熟食中心冇服務 但店員幾nice
抵食:3.5/5
#飲食 #美食 #優惠 #抵食 #hk #hkfood #hkfoodie #foodiehk #hkfoodblogger #hkigshop #hkblogger #hktrip #hongkongtrip #香港旅行 #hkfoodies #hongkongfood #吃貨 #食評 #香港美食 #一日一黃店 #旺角美食 #油麻地美食 #熟食中心 #沙嗲牛肉 #車仔麵