2019-07-22 71 views
打邊爐 香港人一年食唔少,但磯燒加邊爐我想大部分人都未去過。旺角呢一間橫浜水產就以呢個特色風格做賣點。店不算好大,但都坐得幾滿。坐低後當然先去食物bar行一圈先啦!有熟食提供,呢個係日式煎餃,皮脆內熱,邊食邊吹水一流。除左煎餃,仲有三文魚壽司卷~用料不錯,壽司卷幾新鮮。套餐先到刺身盛合,有4款刺身,三文魚,油甘魚,北寄貝,甜蝦。厚切刺身味道非常甜,食材肥美,我喜歡這裏用食用海草伴碟,賣相加分。小食方面小不了中華沙律,雞腳,螺肉等等任點。吃小食後,就選火鍋食材。選擇還真多,而且食材都很整潔。360牛奶海鮮湯底好豐富,香噴噴,乳白湯底非常清甜。而磯燒方法不容易煎燶食物,看我煎多春魚這些難度5星既食物,無痴底,又無燶,剛好金黃色,真係無得彈。火鍋當然少不了飲品任飲~最喜歡熱柚子蜜~最後還有可愛朱古力布丁。非常的飽。不錯。
旺角呢一間橫浜水產就以呢個特色風格做賣點。
店不算好大,但都坐得幾滿。
坐低後當然先去食物bar行一圈先啦!

有熟食提供,呢個係日式煎餃,皮脆內熱,邊食邊吹水一流。

除左煎餃,仲有三文魚壽司卷~
用料不錯,壽司卷幾新鮮。

小食方面小不了中華沙律,雞腳,螺肉等等任點。

吃小食後,就選火鍋食材。
選擇還真多,而且食材都很整潔。

360牛奶海鮮湯底好豐富,香噴噴,乳白湯底非常清甜。

火鍋當然少不了飲品任飲~

最喜歡熱柚子蜜~

最後還有可愛朱古力布丁

非常的飽。不錯。