2023-09-06
旺角朗豪坊有一間露營主題既餐廳CAMPSITE。平時成日經過,今次約左朋友過黎一試。呢度裝修環境好有心思,充滿露營元素,如帳篷、檯凳等,仲有好多植物,營造出黎既氛圍真係好似露營咁。食物選擇都好多元化,仲有充滿露營特色既烤系列!叫左份烤原條魚。一開頭會由店員放喺烤爐烤網上烤熟條魚,跟著就食得。烤魚本身無咩特別調味,簡單香草、檸檬,更能凸顯魚肉本身鮮味。伴菜既各式烤蔬菜都好唔錯。烤和牛串賣相吸引。每串都有和牛肉配搭紅椒、青椒。啖啖肉,好滿足!可以點酸乳酪咁食,或者配紫菜脆片都係幾新穎既配搭。除此之外,亦有一系列西餐。鑄鐵鍋海鮮飯。呢個海鮮飯味道唔錯,海鮮份量慷慨又多種類,有蝦、帶子、魷魚、青口等等,而個飯都吸收晒海鮮既精華,好鮮。馬斯卡彭蕃茄沙拉。一份入面都有幾多蕃茄下,配搭羅勒青醬同香滑既Mascarpone cheese,係好開胃又味道豐富既前菜。帶有日式風味既豆腐柚子櫻花麵。呢款冷麵甚有驚喜!雖然係全素菜式,但完全唔會覺得單寡。個櫻花麵好滑,配搭秘制柚子醋汁,特別開胃清新!連煎豆腐都覺得好味。滑溜又重豆味,果然係日本豆腐!甜品可以食充滿露營氣息既燒棉花糖。自己燒棉花糖再配埋朱古力同餅
平時成日經過,今次約左朋友過黎一試。
食物選擇都好多元化,仲有充滿露營特色既烤系列!
叫左份烤原條魚。
一開頭會由店員放喺烤爐烤網上烤熟條魚,跟著就食得。
伴菜既各式烤蔬菜都好唔錯。
烤和牛串賣相吸引。
每串都有和牛肉配搭紅椒、青椒。
啖啖肉,好滿足!
可以點酸乳酪咁食,或者配紫菜脆片都係幾新穎既配搭。
除此之外,亦有一系列西餐。
鑄鐵鍋海鮮飯。
馬斯卡彭蕃茄沙拉。
帶有日式風味既豆腐柚子櫻花麵。
呢款冷麵甚有驚喜!
雖然係全素菜式,但完全唔會覺得單寡。
個櫻花麵好滑,配搭秘制柚子醋汁,特別開胃清新!
連煎豆腐都覺得好味。
滑溜又重豆味,果然係日本豆腐!
甜品可以食充滿露營氣息既燒棉花糖。
自己燒棉花糖再配埋朱古力同餅乾,玩味十足!
再試埋檸檬撻。
不過就比較普通,同埋太迷你!
飲品試左兩款latte都唔錯。
推介玄米茶Latte。
入口係濃郁既玄米茶香,拉花都好靚。
草莓茶latte係少女心既粉紅色。
草莓果香突出,雖然有少少甜。