2025-01-11
生蠔生蝦滑雞配椰汁酸湯檬粉真係叫!加埋套餐,仲包兩款小食,都只係$169,其實都幾抵食!重點係碗粉勁好食!啲蝦膏同湯底撈埋,勁惹味!啲食材都好有質素,係靚料!生蠔生蝦滑雞都好好味!至於個小食揀咗牙車費沙律同埋椒鹽脆蛋魚柳,好正宗!重點重點!呢間椰汁酸湯真係超級好味!我都俾佢驚喜到!椰汁酸湯原來係雞骨熬製嘅湯底,仲要加入椰汁同其他食材等配料,飲落去不會太酸,係超級好好味!一定要點!另外仲點咗生牛肉雙蝦配椰汁酸湯檬粉,塊牛原來都好大塊好軟熟,有驚喜!呢間餐廳真係用上靚料!值得讚!仲有小食越式蝦餅、海膽手撕雞檬紙卷,夠晒特別!有海膽呀!好好味!點埋酸汁,更加好味!飲品都好好呀!椰香漏漏啡!夠晒經典!📍 越男仔 (旺角)旺角廣華街2-20號翠園大樓二期地下5號舖#hongkongfoodie #香港美食 #打卡 #打卡餐廳 #相機食先 #topfoodnews #asianfood #foodpics #foodphotography #foodblogger #instafood #香港好去處 #香港必食 #香港吃貨 #香港打卡 #香港餐廳 #香港探店 #香港旅遊 #香港旅行 #香
飲品都好好呀!椰香漏漏啡!夠晒經典!
📍 越男仔 (旺角)
旺角廣華街2-20號翠園大樓二期地下5號舖
#hongkongfoodie #香港美食 #打卡 #打卡餐廳 #相機食先 #topfoodnews #asianfood #foodpics #foodphotography #foodblogger #instafood #香港好去處 #香港必食 #香港吃貨 #香港打卡 #香港餐廳 #香港探店 #香港旅遊 #香港旅行 #香港餐廳推介 #香港生活 #美食推薦 #美食