2017-09-21
御·八幡屋 終於放工啦,呢日約埋朋友去到位於旺角兆萬中心放題餐廳,我知道最近新推出左磯燒放題,一於來試試佢。寄銷拼盤包括鮑魚、北海道燒蟹蓋、大赤蝦及扇貝,而無限任叫嘅就有蟶子、海蝦、貝殼生蠔同埋青口。我最喜歡食鮑魚同埋大赤蝦,自己加小小鹽去調味,鮮味十足,夠晒吸引。另外我哋都叫咗天婦羅,炸蝦天婦羅層炸漿唔會太厚,啱啱好,熱辣辣好正!另外仲有北海道燒帶子,係用錫紙兜裝住,上面有勁多芝士,仲加左啲沙律醬係入邊,非常滋味。另外我哋仲叫咗啲串燒,有大蔥豚肉串同埋汁燒墨魚咀等,調味啱啱好,唔錯。日式牛肉鍋估唔到都幾足料,有勁多牛肉,配上生雞蛋一隻,令口感更嫩更滑,而且湯底係壽喜燒嘅湯底,甜甜的,非常惹味。最後仲叫咗甜品,有楊枝甘露同埋櫻花奶凍,仲可以任食雪糕雪條等,真係好滿足。
日式牛肉鍋