2022-10-18
平時旺角多數去女人街個邊覓食,今次就行遠少少去染布房街睇下🤓原來個邊都好多特色餐廳,臨近萬聖節,餐廳門口同用餐地方都用左南瓜仔黎裝飾🎃,成餐飯即刻有儀式感左😙/WOFT醬汁烤焗法國春雞 $208呢款秘製醬汁絕對係我想encore餐廳嘅原因🤤食落有少少似蒜蓉燒汁,配埋半去骨啲嫩滑雞肉好夾,雞皮仲燒得好脆🫣白汁蘑菇海鮮狗仔粉 $119呢個係其中一樣好想試嘅fusion菜,西式嘅白汁配中式狗仔粉,白汁打得好creamy,而狗仔粉比起一般長通粉更加掛汁🤩好似意粉同埋長通粉嘅結合,但一個人食會太膩,建議2-3人一齊share🤝🏻香濃芝士旋風薯圈 $72薯圈炸得好香脆,加左啲芝士係上面都冇影響薯圈嘅脆度,會忍唔住一啖接一啖咁食🤣Ball and law $85隻杯真係同menu show嘅一樣!好靚!好有熱帶風情feel🤩呢杯cocktail係菠蘿汁加volka,飲落好fresh,上面有一層碎冰,飲到最後會有少少淡Billion Bacteria $76本身想叫cocktail 但見到呢杯mocktail嘅組合好吸引就叫黎試試,有藍莓、熱情果同益力多,外面好似一杯藍莓smoothie 上面有2粒綿
WOFT醬汁烤焗法國春雞 $208
白汁蘑菇海鮮狗仔粉 $119
香濃芝士旋風薯圈 $72
Ball and law $85
Billion Bacteria $76
本身想叫cocktail 但見到呢杯mocktail嘅組合好吸引就叫黎試試,有藍莓、熱情果同益力多,外面好似一杯藍莓smoothie 上面有2粒綿花糖做點綴,飲落好開胃😙
WET DOG Lemon Peach $85
呢杯都係cocktail 係熱情果加桃加volka, 上面有荔枝做點綴,酒味比較出🥃