2023-07-05 281 views
一去到門口就大大個窮字,好有共鳴呢🥲餐廳一共有兩層高,雖然裝修以簡約為主,但係都可以見到加咗唔少點綴,例如「見字飲啡」同埋有d波西米亞style,有少許特色之餘又唔會太過單調😆 係時候入正題介紹嘢食🍽每款嘢食上枱都勁吸引,可以見到擺盤擺得好靚,而且份量都幾足料,可以見到大大粒嘅帶子、好大條八爪魚腳同埋大舊肉嘅龍蝦,睇見都勁有食慾!🤤🤤我今次食龍蝦多士,分量勁勁勁大份!順便想講吓佢哋個多士係酸種麵包🍞,仲要烘到外脆內軟,入面仲加咗啲杏脯粒,有口感之餘又多咗啲風味~另一位朋友叫嘅瘋狂芝士大啡菇toast都係同一款麵包,佢個芝士sauce好香好creamy,雖然成件事好邪惡😈,但真好味到單食個醬汁!🤣食到飽晒但係食甜品係另一個胃😛甜品分別叫咗髒髒牛角包窩夫同埋鹹蛋黃比利時窩夫🧇覺得佢個牛角包窩夫做得好出色,外面好脆,入面軟糯帶啲煙靭,個醬係nutella加oreo碎,呢個組合真係冇得輸🤤!另一款比利時窩夫就失色少少啦,但係就好欣賞佢個鹹蛋黃吉士醬,其實加埋就會變咗奶黃味,朋友略嫌甜咗少少感覺有啲膩,但係我就覺得都幾正,值得一試~😋總結:依間café係可以encore嘅😆🤣真心好想試吓佢哋嘅咖

牛油蝦汁·海鮮意大利飯

牛油蒜香·龍蝦多士
瘋狂芝士·野菌·大啡菇·多士

髒髒牛角包窩夫
咸又唔咸蛋黃吉士·甜又唔甜比利時窩夫

總結:依間café係可以encore嘅😆🤣真心好想試吓佢哋嘅咖啡,嘢食質素CP值超高,同埋環境的確好舒適,打卡一流!📸✨
牛油蝦汁·海鮮意大利飯
日式蟹膏·三文魚籽·帶子·明太子手捲粉