好耐無旺角shopping,發現朗豪坊多咗遊客,商場人頭湧湧,下晝搵地方食飯要排隊好耐。所以我地就決定離開朗豪坊搵野食。~呢間距離朗豪坊唔算太遠,整條街的感覺卻是比朗豪坊休閒得多。~前菜推薦一試SALMON TARTARE CRACKER,煙鮭魚沒有半點腥味,牛油果醬滑溜滑溜的,加上脆卜卜的他他配脆餅杯,入口層次好豐富,味道酸甜帶鹹香,好開胃嘅感覺。🐟~🍰佢地嘅甜品選擇好多,三心兩意,左選右選下,叫了DRUNKEN CHEESECAKE同香烤香蕉花生醬甜脆餅。紐約芝士蛋糕是傳統的signature口味,但加上佢地自家製的龍舌蘭焦糖醬後,經典的口味就多了幾分變奏感的驚喜,非常有新意,加上甜度自然而不太過,個人很喜歡。脆餅則甜度比芝士蛋糕高些,是坊間比較少見的甜品,幾特別,加上冰凍冰凍的,食落好舒服,搭配咖啡好夾。~Mobin (旺角)旺角洗衣街37號1樓

呢間距離朗豪坊唔算太遠,整條街的感覺卻是比朗豪坊休閒得多。

Mobin (旺角)
旺角洗衣街37號1樓