2015-12-03
旺角同油麻地既新填地街 以我所知叫係好多舊式食店 同賣舊式夜欄鋪同立雜野既地方 估唔到竟然會開左一間細細既西餐廳 , 西餐廳以酒吧形式設計開揚 水吧有staff整draft啤酒同 各種cocktail入面既座位大慨坐到10 幾人 疏化以藍色為主 牆身配以格仔式既玻璃 玻璃下面放左好多飲完既酒樽裝飾。 設計有心機 , 食物方面以西餐為主, 我地點左2 人set . 可以點前菜 一個同主菜兩個首先有餐湯 黑松露菇湯 上面既條狀麵包算係比較硬 點上 餐湯林番d剛剛好, 餐湯入面 好香黑松露味 入面既菇整碎哂增添不小口感, 而湯上面亦放左一d香草 令到更香濃之後黎左兩杯飲品我就點左draft既gunniess當然泡好滑 以黑啤黎講唔算苦oreo sweetie , 有咖啡酒 朱力酒 vaileys vodka 等等配成既朱古力cocktail. 味道不太甜 酒味偏少 幾適合女士飲 上面既cream同oreo脆脆 增添口感 小食方面, 我地點左三文魚他他, 呢個推介, 首先三文魚他他即係三文魚同桃肉切碎而成 兩樣凍野溝埋十分清新, 上面配以CREAM同牛油果醬, 味道好MATCH, 將充滿醬料既