2024-08-03 274 views
細佬考試及格,諗住要獎勵一下佢,請佢食餐勁嘅,就問佢想食咩,佢話想食燒烤,就諗到呢間日式燒烤店,八木橋。為咗食呢餐,細佬仲餓咗成日肚,勢必要食飽飲醉。我哋揀咗霞餐,雖然冇雨餐咁高級,但霞餐都足夠滿足我哋兩個嘅胃口,因為佢包含咗多款口味牛板腱、肩脊肉、牛胸腹任食,仲有多口味燒豚肉、雞中翼、雞腿肉任食,無限追加即炸天婦羅,多款海鮮,虎蝦、扇貝、廣島蠔任燒任食,性價比超高。細佬鍾意食蝦,我就叫咗虎蝦,真係非常鮮美甘甜,蝦肉質地緊實,有嚼勁,好食得不得了。我哋仲食咗比目魚西京燒,口味高質,燒到魚皮非常香脆,魚肉口感嫩滑,食到我哋以為嚟咗海鮮飯店,每款海鮮都超好食。嚟到日式燒烤店,點可以唔食和牛,多款和牛肉嘅盤,都唔知要食邊個先,全都烤吧。放落去烤就即刻聞到香噴噴嘅牛肉味。個人比較鍾意和牛嫩肩肉同和牛崩沙腩,嫩嫩嘅,香香嘅,特別好食,而且好多汁,好食到吮手指食咗海同陸,該嚟空啦。雞腿肉配上Mozzarella芝士,雞腿肉嘅鮮嫩同芝士無縫連接,每一啖都充滿咗邪惡嘅芝士,真係無得頂細佬食得好滿足,我都好安慰
八木橋。為咗食呢餐,細佬仲餓咗成日肚,勢必要食飽飲醉。
廣島蠔任燒任食,性價比超高。
海鮮都超好食。

手指

細佬食得好滿足,我都好安慰