2023-10-31 1726 views
第二黎食,今次仲飲哂湯底,見到相剩返少少湯底🤏,但其實我地飲到一滴都無剩先加湯打邊爐😂如果用openrice訂座,4人或以上 花膠雞(半隻)湯底先$168 (原價$268),連埋加一既話四個人平均每人先 $47有找,每人可以有三四碗雞湯加雞件同埋花膠,打邊爐之前飲湯都飲到飽左大半。🍲花膠雞湯 - 個湯真係好好味,雞件嫩滑,花膠都軟稔,所以都無諗過食其他湯底。另外我地仲叫左幾碟配菜,個人推薦豆苗,同 手切安格斯牛肉👍🏻 豆苗🌱 $48,幼嫩無渣,好食手切安格斯牛肉🥩 厚度適中,唔係薄切切既,又唔會容易淥到好韌,油脂唔多,適合打邊爐,不過因為飲哂雞湯之後再加既湯底味道比較單一,所以點豉油會好食啲。有兩樣個人覺得一般既:金牌牛肉丸🟤 有牛味同有汁,但咬落去感覺好老桂花蚌 唔識滾🙈 大小厚薄不一,好難掌握時間,一係太老一係唔熟,仲有嚿有苦味魚皮餃、墨魚滑、唐生菜🥬、芋絲同魚皮就正常野,不過不失,叫左甘多野埋單$1200有找,每人唔洗$300呢間花膠雞湯底質素高,價錢又唔貴,不過要搵齊4個人或以上用openrice訂先最抵。如果兩個人黎食,唔講湯底要$268先,一般食量,半隻花膠雞湯底連湯料都幾

豆苗🌱 $48,幼嫩無渣,好食

有兩樣個人覺得一般既:

金牌牛肉丸🟤 有牛味同有汁,但咬落去感覺好老

呢間花膠雞湯底質素高,價錢又唔貴,不過要搵齊4個人或以上用openrice訂先最抵。如果兩個人黎食,唔講湯底要$268先,一般食量,半隻花膠雞湯底連湯料都幾飽下,基本上都食唔到其他野。

🍴 大笪地花膠雞 (旺角)
📍旺角彌敦道613號飛達商業大廈3樓

#19_flog旺角 #19_flog火鍋 #hkfoodie #foodies #香港美食 #旺角美食 #食評 #foodhk
$280 (Dinner)
  • 豆苗
  • 花膠雞湯