2023-01-02
🍴 花雕麻辣意粉 配本地鮮蜆 $128 (9.5/10)蜆好新鮮,唔腥亦都冇沙,意粉軟硬適中,非常卦汁,有少少花雕嘅香味,更重嘅就係麻辣嘅辣,辣好過癮,條利麻曬,好好食!加埋火箭菜食會有少少苦味出咗嚟有個層次喺度!🍴 日式蟹膏 •三文魚籽 •帶子•明太子手捲粉 $158 (9/10)明太子好香濃,食到一粒粒嘅香,一啲都唔鹹,加埋蟹膏嘅鹹香,好rich濃厚,個味好夾!仲有啲三文魚子蟹子好新鮮!呢個係鹹香啲海鮮味重啲!手卷粉係好似長通粉嘅長版但係捲埋,好有口感,有少少煙靭!帶子煎香兩邊,入面仲係生,幾嫩滑,蟹鉗都正常,真係好好食!🥐海鹽焦糖玉桂蘋果牛角包窩夫 $72 (8/10)牛角包非常鬆脆,入面有一層層,好香牛油味!加埋蘋果肉桂香香甜甜,有肉桂向右有蘋果一條,雪糕係雲呢拿雪糕,質感好細滑,有啲似Gelato,雲呢拿味同埋奶香!☕️焦糖燉蛋咖啡 $44 (7/10)上邊下一塵奶泡忌廉少向左有微微嘅焦糖香甜,有少少微苦,咖啡都幾香,不過偏酸唔算好濃味,上面嗰啲焦糖粒粒都幾甜,增加咗個口感,整體來講正正常常,冇特別好飲。推薦指數: 8/10食過一次,今次嚟都覺得高質好食,會繼續再去食,價錢雖然
🥐海鹽焦糖玉桂蘋果牛角包窩夫 $72 (8/10)
☕️焦糖燉蛋咖啡 $44 (7/10)
推薦指數: 8/10
食過一次,今次嚟都覺得高質好食,會繼續再去食,價錢雖然唔平,但真係有質素。