2018-01-17 2239 views
今個月尾我會去歐洲旅行,其中一站就係倫敦,雖然之前已經去過兩次,但我對倫敦有種情意結,總想一去再去!甘啱係旺角行完街,係朋友口中得知呢頭開左間英倫風餐廳,作為一個歐洲控,點都要黎打過咭吧!餐廳入面擺放左好多英國擺設,包括英式郵筒,英式電話亭,唱片機,舊式電話等!感覺好親切呀!還有雀籠水晶燈都好靚同精緻呀!我估餐廳老闆同我一樣都好喜歡英國的!坐低先黎一份餐前小食脆片,食落都好脆同唔油膩明太子雞翼 HK$68將帶微微辛辣既明太子釀入無骨既雞翼入面,再用蜜糖烤焗!令外皮甜甜脆脆的,入面少少辛辣,食落特別開胃同惹味!大啡菇 HK$58呢個大啡茹係由波菜,糖芯蛋同芝士焗製出黎的! 餡料非常豐富!食落好滑同好有層次感!大啡茹亦冇焗到乾身!正!墨汁意大利飯 HK$148呢碟墨汁意大利飯海鮮用料十足!有大蝦,小蝦,凡立貝,小墨魚仔,青口及魚!用墨魚汁整既意大利飯味道較濃,配以海鮮,既簡單又美味!但食完記得要抹咀!咸豬手 HK$168每次食咸豬手都好有罪惡咁!哈哈!但又好想食喎!所以皮個部分我地通常都唔會完全食曬!淺嘗少少就可以了!呢隻喊豬手皮脆肉嫩,又唔會太咸,味

餐前小食

坐低先黎一份餐前小食脆片,食落都好脆同唔油膩

明太子雞翼

明太子雞翼 HK$68

大啡菇 HK$58

墨汁意大利飯

墨汁意大利飯 HK$148

咸豬手

咸豬手 HK$168
每次食咸豬手都好有罪惡咁!哈哈!但又好想食喎!所以皮個部分我地通常都唔會完全食曬!淺嘗少少就可以了!呢隻喊豬手皮脆肉嫩,又唔會太咸,味道啱啱好!不錯!不錯!

Ginger  Ale  and  Orange  Juice

Ginger Ale 跟主菜半價 HK$14
Orange Juice 跟主菜半價 HK$19

而家做緊飲品半價優惠,只要叫餐牌入面任何一個菜式都用可以用半價叫一杯飲品!超值呀!
餐前小食
明太子雞翼