2020-07-08
呢排愈來愈熱,真係要偶然食下冰先得!係旺角有間主打韓式雪奶既甜品鋪,其實由幾年前由韓國大熱帶過泥香港時,我就已經同媽咪去食過,好鍾意雪奶既質感比較幼細,唔會好似就咁冰粒咁,食落去凍得泥又少少刺痛~..今次再去,叫左🍧韓式焦糖脆脆雪奶,雪奶最上面搭配了一大球的焦糖雪糕,望下去,就是一座冰山似的雪奶,雪奶旁邊就鋪滿了粟米片脆脆,再加埋忌廉,賣相好可愛!一如既往,雪奶既口感冰凍得泥又質感好幼滑好細緻,但又唔會太甜。店員會另外附上一小樽仔既煉奶,俾你淋在雪奶上,增加口感同豐富個味道!鍾意重口味既朋友可以叫店面再幫你加煉奶。揀左呢款,係因為反而想食返原味果種既奶香,所以無揀到其他特別口味,例如紫薯、水果類別的士多啤梨、芒果或蜜瓜,同OREO、朱古力、抹茶及咖啡口味等~...食完唔少得再每人叫杯野飲🤪 我自己就叫左🍹海洋荒島(荔枝味),杯飲品一來到,好吸晴呀!係藍色海洋的顏色,再搭配雲呢拿雪糕,清新的荔枝味梳打般,仲配有一粒藍色鯊魚糖😆 好趣緻! 唔錯唔錯~拎住杯飲品打卡也很不錯😇..友人叫左🥭芒果沙冰,芒果肉好足料好多,沙冰同奶一齊打得好幼滑,口感好豐富,滿滿既濃郁芒果味🤤🤤爽呀!! 透心涼又甜
友人叫左🥭芒果沙冰,芒果肉好足料好多,沙冰同奶一齊打得好幼滑,口感好豐富,滿滿既濃郁芒果味🤤🤤爽呀!! 透心涼又甜絲絲~~.
食完呢餐,都唔駛食晚餐了🤭 好飽但好滿足~~ 而家大熱天時泥食,真係一個好好既選擇!!! 😍