2025-03-04
網上見過好多人介紹,bookmark左好耐,今日同朋友嚟開旺角,終於有機會嚟試啦,果然又抵食又高質,之後去開旺角一定會再嚟!一入到去就見到大大個自助bar,有唔同嘅醬汁、配菜任君選擇,而我就最鍾意個蒜蓉汁同埋燒烤醬,鍾意食重口味嘅朋友一定唔可以錯過。我哋嗌左個牛肉拼盤、雙拼套餐同埋西冷牛套餐,每樣都各有驚喜。先講下個牛肉拼盤,一嚟到就俾個份量嚇親,有牛嘅不同部位,而且擺盤都非常華麗。鮮紅色嘅牛肉睇得出係非常新鮮,唔係雪藏萬年嘅急凍肉,肉嘅油脂分布都非常平均,唔會話好油膩。我哋都急不及待即刻燒嚟試吓,牛肉放落燒烤爐燒唔使10秒,就即刻聞到陣陣香味迎面而來,流晒口水。🤤牛味非常之重同埋香,肉質都好嫩滑,油同肉嘅比例都啱啱好,入口即溶,令到我停唔到係咁燒、係咁食。再講講西冷和牛,都係我最期待嘅一款,果然冇令我失望。一望佢就見到一大片嘅雪花和牛非常之吸引。咬落去啲肉汁就喺個口腔裡面好似湧泉源源不絕咁噴出嚟,令我懷疑到底係飲緊湯,到而家我仍然回味緊嗰陣香味。下次唔會等到嚟旺角先至食,一定會為咗佢而再嚟旺角 。
下次唔會等到嚟旺角先至食,一定會為咗佢而再嚟旺角 。