2020-11-13 158 views
Ocio (煙廠街)旺角煙廠街33號朗廷軒地下B舖難得今日可以準時收工,即興同朋友去食下飯,我地揀咗最大路嘅旺角,行行下見到呢間Cafe門口排緊長龍,一於就試吓啦入到去個氣氛都幾好,燈光比較偏暗好適合同朋友或者情侶坐喺度一路傾偈一路食嘢,價錢方面,喺旺區來講都算正常,人均大約$100至$150,仲有得用優惠價加配小食同甜品我就揀咗照燒汁牛柳粒意粉,調校醬汁嘅味道適中,牛柳粒食落軟林,而且牛味都幾重,加上有好多青椒,Menu來講呢個都算健康我朋友就點左黑松露意大利軟殼蟹飯,見佢食到讚不絕口,我都忍唔住試咗一啖,一入口就食到個黑松露味好濃郁,而且好creamy,加上個飯量都幾多,夠晒飽肚,唔怪之見到好多人都點左呢個飯食🤣另外我哋加咗$49叫咗一個小食拼盤,入邊有魚手指,春卷,咖喱角,薯條,麥樂雞同埋沙律菜,相當豐富呀😝樣樣都炸得好脆身,我哋都係咁爭住食嘢飲方面,我哋就加咗錢轉左特飲,朋友叫咗抹茶鮮奶,抹茶味好濃郁,而且偏向杰身,好有飽肚感,而我就叫咗草莓奶昔,攪勻嗰陣時發現仲有好多雪糕同忌廉沉喺個底度,好香奶味不過好邪惡啊🤭一路傾偈一路食,好快就差唔多坐咗兩個鐘,就嚟食完嗰陣,我哋見到隔離
Ocio (煙廠街)
旺角煙廠街33號朗廷軒地下B舖

照燒汁牛柳粒意粉

黑松露軟殼蟹意大利飯

小食拼盤

一路傾偈一路食,好快就差唔多坐咗兩個鐘,就嚟食完嗰陣,我哋見到隔離枱叫咗舖頭招牌甜品熱香餅,個樣好吸引,不過我哋都已經食飽啦😭唯有下次再嚟試過啦~
照燒汁牛柳粒意粉
黑松露軟殼蟹意大利飯