2022-10-01
今晚訂了位於朗豪坊..隔離朗晴坊樓上小店,慶祝BBF生日😘 餐廳裝修既舒服又浪漫,今次我倆是坐浪漫窗邊燈高枱☺️ ༺ Set Dinner for Two ༻ ◈ 精選廚師餐湯.配蕃茄蒜蓉法包蘑菇湯稠杰香濃,飲得到真材真料,配上蒜蓉法包👍🏻 不過食唔到蕃茄味🤔◈ 煙燻三文魚柚子沙律 比預期中份量大碟,煙三文魚亦不吝嗇,配上酸酸甜甜的柚肉,很開胃✨◈ 香蒜辣椒鮮蜆意大利麵鮮蜆超大隻🤩 擺碟用心! 蜆肉食得出鮮味👍🏻 意粉以香蒜辣椒炒過,微辣而蒜味不會過重,惹味到淨食意粉都得👻 個人覺得意粉份量偏少🥴◈ 西班牙有骨豬鞍扒厚切豬鞍扒,肉味濃,鬆軟不韌,帶有脂肪油香🤤 就連伴碟的蔬菜薯仔也美味✨◈ 朱古力布朗尼配雪糕 (+$30)生日點少得生日蛋糕🎂 事前多謝店員配合寫碟加蠟燭,賣相精美用心💕 brownie朱古力味濃,外脆但內裡欠濕潤,個人覺得乾了少少,一定要配雪糕食。不過整體也是美味的✨◈ 配咖啡/茶兩杯店員非常親切有禮,值得一讚👍🏻 離開時也不忘跟BBF講多次生日快樂✨ 餐廳環境不錯。晚市配上柔和燈光,慶祝聚會也不會失禮。
༺ Set Dinner for Two ༻
◈ 精選廚師餐湯.配蕃茄蒜蓉法包
◈ 煙燻三文魚柚子沙律
◈ 香蒜辣椒鮮蜆意大利麵
◈ 西班牙有骨豬鞍扒
◈ 朱古力布朗尼配雪糕 (+$30)
◈ 配咖啡/茶兩杯