放工和老婆在旺角搵野食,之前都試過朗晴坊幾間餐廳,本來諗住再食。去到樓下發現有間野剛開始試業,行法式路線,睇到個menu勁fusion,即刻試新野!8樓,上到去走廊有D舊,心思思想走之時,望下入面,超正既裝修!頭盤已經有驚喜~- 煎日本帶子配臘腸, 菜莆 及粟米蓉原來帶子係可以咁食...又真係幾好味~- 黑魚子, 三文魚他他及薄切生牛肉片配自家制泰式汁正常的沙律~幾開胃-湯,是chef recommend的,今日係Mushroom Cappuccino 呢個湯真係唔錯!chef話係用左3種mushroom打成,再加黑松露,面再加奶泡,飲之前撈一撈,口感加倍順滑!飲完個湯來個清清既-自家制雪葩,今日呢個係山楂味!個人覺得有點甘甘的,甜些會好入口D,後來chef講返因為用新鮮既山楂制成,山楂本來係有點甘甘的食完個雪葩chef就出左來傾下計,原來雪葩之後會有10分鐘既「味覺回復」時間,先再上主菜~主角出場,老婆叫左個 -低溫慢煮雞胸, 腐乳意大利飯~我就比較鍾意特別D,叫左個 -自家制半生牛叉燒配米型粉~結果,我覺得有D激過頭不過還是不錯~但意外驚喜竟然是雞胸,經過慢煮既雞胸竟然可以滑到好似

頭盤已經有驚喜~
- 煎日本帶子配臘腸, 菜莆 及粟米蓉

原來帶子係可以咁食...又真係幾好味~
- 黑魚子, 三文魚他他及薄切生牛肉片配自家制泰式汁
正常的沙律~幾開胃

飲完個湯來個清清既-自家制雪葩,今日呢個係山楂味!

主角出場,老婆叫左個 -低溫慢煮雞胸, 腐乳意大利飯~
我就比較鍾意特別D,叫左個 -自家制半生牛叉燒配米型粉~

結果,我覺得有D激過頭
不過還是不錯~
但意外驚喜竟然是雞胸,經過慢煮既雞胸竟然可以滑到好似雞比咁,食完真係好感動,好好味呀!

最後,上餐茶,食甜品,有一款係 芝麻糊cream brulee, 同蜜糖cheese cake~
5個字,完美的句號

總結今晚是一個有驚喜的晚上!推介
煎日本帶子配臘腸, 菜莆 及粟米蓉
黑魚子, 三文魚他他及薄切生牛肉片配自家制泰式汁
Mushroom Cappuccino 湯~
自家製山楂雪葩
低溫慢煮雞胸, 腐乳意大利飯
自家制半生牛叉燒配米型粉
芝麻糊cream brulee
蜜糖cheese cake
胎菊金駿眉紅茶
2017-07-14
$300 (Dinner)
煎日本帶子配臘腸, 菜莆 及粟米蓉
黑魚子, 三文魚他他及薄切生牛肉片配自家制泰式汁
Mushroom Cappuccino 湯~
自家製山楂雪葩
低溫慢煮雞胸, 腐乳意大利飯