2025-02-20 0 views
係旺角突然想食暖胃兼係熱湯嘅野 咁啱見到呢間餐廳就決定試下 餐廳貼心為每位客人準備爐頭 鍋物上枱後店員就會點火 確保熱辣辣咁食我地就揀咗2款鍋每款都係$58仲配埋米線/白飯/薯粉/米粉 大大碗好抵食! 胡椒豬肚雞鍋 (配薯粉)好鍾意食胡椒豬肚嘅我果斷揀咗胡椒豬肚雞鍋 豬肚煙韌入味而且份量好多 同埋雞件肉質比想像中嫩滑 湯頭香濃同帶微微胡椒嘅辛辣 薯粉更加吸收哂湯底嘅精華 夠哂入味胡椒豬手粒鍋 (配米線)話就話係豬手粒但都有5舊咁多 大細適中得嚟食落滿滿嘅骨膠原 豐富嘅膠質令到湯底更加濃稠 兩鍋都有唔少嘅配料 蘿蔔 木耳 芹菜 菇 芽菜 腐皮同韭菜 食完真係勁飽 呢個天氣食暖胃又開胃手拍青瓜青瓜脆嫩多汁 搭配上芫茜 蒜末同辣椒 食落辣得嚟又好惹味!

胡椒豬肚雞鍋 (配薯粉)

胡椒豬手粒鍋 (配米線)

手拍青瓜
青瓜脆嫩多汁 搭配上芫茜 蒜末同辣椒 食落辣得嚟又好惹味!