2023-09-14
必食之選 - 軟殼蟹咖喱麵包酥脆嘅軟殼蟹和香濃的泰式黃咖喱真係令人欲罷不能。咖哩配搭著鬆軟的麵包,融合了多種風味和質感,令人驚艷不已。泰式豬肉丸米粉泰式嘅湯底配搭處充滿肉汁嘅豬肉與非常惹味,以我哋叫咗米粉都朔晒湯汁,充滿咗泰國特有的香草和香料的香氣。馬拉盞炒通菜新鮮脆嫩的通菜巧妙地與馬拉盞炒製,營造出辛辣和清新的完美平衡。泰式生菜包鮮脆的生菜與美味的豬肉碎、香草和香料相融合,帶來滿足感且充滿互動性,深受我們一行人的喜愛。金邊粉係泰式傳統風味。蝦肉爽滑新鮮,濃郁香料,係甜美與鹹香的完美平衡。仲要有一個好靚嘅蛋皮包住所有嘅麵條!非常之打卡!泰式燒豬頸肉經過完美烤製的豬頸肉及配上特製泰式醬汁,嫩滑且略帶甜味的風味。飲品 - 芒果沙冰口感柔軟綿密,入口即化,仲有好多芒果果肉,甜中帶點酸,讓人回味無窮。以上咁多款美食合共都只係$700幾。好抵啊
泰式豬肉丸米粉
馬拉盞炒通菜