2021-09-05
女人街兩旁不嬲都多餐廳 不過成日覺得好雜就冇入過去 今次比土耳其菜吸引決定入去試下!入去淨係見到老闆娘一個人 好奇問左下大廚係邊 原來佢身兼數職 樓面 老細 廚師都係佢🤣🍗乳酪燒牛羊肉💰160睇圖超級吸引!中間嘅唔係想像中奶味重嘅乳酪 而係唔甜嘅希臘式酸奶 好彩接受到🥵每一塊肉都係牛同羊嘅肉餅 羊唔算特別膻 咬落texture好厚實!上面淋上肉醬都特別惹味!而且每塊肉餅都有一層類似千層麵嘅包住 都算飽肚 唔錯!🌯轉轉燒牛肉卷💰70牛肉份量超多 不過燒牛肉會偏鹹 配上清新嘅菜又可以解膩 唔錯!趁熱食餅皮軟淋 個人幾鍾意咁多餡嘅餅!🍖轉轉雜錦燒肉配飯💰~70-80見到呢個份量真心嚇親!一半係雞肉一半係牛肉 調味其實差唔多 所以牛肉都係偏鹹 雞肉會相對好味D 飯偏鹹 好味過白飯🤣椰菜絲同蘿蔔絲都係調過味嘅會偏鹹 個人麻麻地 但係燒肉真係好抵食!🍤香脆炸魚扒配飯薯條💰~70-80炸魚炸得好深色 但係入面魚肉都幾厚實 還可以 我地轉左薯條做沙律 可以見到超多椰菜 青瓜等等 但係D菜全部都似醃菜味 自帶酸鹹味道整體來講菜式平時好少見 食落都幾新鮮 不過有D調味就真係比較重 可能未必啱大眾口味 份量
🍗乳酪燒牛羊肉
💰160
🌯轉轉燒牛肉卷
💰70
🍖轉轉雜錦燒肉配飯
💰~70-80
🍤香脆炸魚扒配飯薯條
💰~70-80
整體來講菜式平時好少見 食落都幾新鮮 不過有D調味就真係比較重 可能未必啱大眾口味 份量就真係冇得頂🤣
📌 1453 奧圖曼地中海美食(清真) (旺角)
旺角通菜街19號地下