2017-10-07 157 views
依家食甜品絕對係高消費嘅,食甜品真係要諗過度過,分分鐘貴過正餐。去到廣華街,甜品鋪有好多,今次就呢間。平日夜晚9點幾,要等幾張枱先入到去。就咁睇餐牌都多選擇,基本上中西甜品都有得揀。每人最低消費要最少叫一款甜品,我地三個叫左三款。首先先上嘅係呢款紅豆芋圓仙草凍($28),味道還好,芋圓硬身左小小,紅豆都煮得淋,整體不錯。再上嘅係炭燒藍山咖啡雪芭($33),佢個雪榚好味,而雪芭本身有咬感,兩者配合得恰到好處。最後就係心太軟($48),雖然心太軟本身個樣唔好討好,佢嘅朱古力漿係越食越有,如果榚身可以硬身啲會好啲,兩球雪榚揀左一個綠茶,另一個係曲奇,兩球都正常,都可以配合到心太軟,平時食心太軟通常一球細加心太軟已經五、六十元,呢間算係好啲。

平日夜晚9點幾,要等幾張枱先入到去。