旺角間爭鮮都要裝修,好彩上次出旺角睇波鞋,已經bookmark左尼間日式料理店,我最鍾意坐佢地既bar台位,可以近距離睇到廚師既刀功同擺盤,有種omakase既感覺。 ⦁鮪世市場丼 $128尼款都算豐富既丼飯,三文魚、三文魚籽、北寄貝、帶子、蟹棒、牡丹蝦等。帶子肥美鮮甜,蝦既口感軟綿細膩。 ⦁炙燒壽司盛 $138又有壽司又有卷物,包括蟹棒、三文魚、左口魚裙邊、劍魚腩、海鰻、三文魚卷。本身應該仲有佢地signature既玉子,因為佢地賣晒,就轉用北寄貝。所有魚生都好新鮮,而我最鍾意就係海鰻,口感有別於一般既鰻魚。三文魚肉夠晒肥美,連卷物都係,非常足料。 - 刺身 - 特大赤海蝦鮮甜,肉色剔透。磯煮鮑魚爽口彈牙,易入口同易咬開。日本海膽就唔太夠海水味,但都幾厚實同creamy。 - 壽司 -花之戀最上有海量既蟹籽,完全係多到瀉。三文魚片非常厚身口感十足。蟹膏軍艦超種蟹味,香甜濃郁唔會有苦味。 - 飲品 -完熟提子汽水既提子味濃,唔會死甜,都幾好飲!除左尼款,我仲見到好多出面好少見既飲品,等我搵日要再黎試下其他。😊

⦁鮪世市場丼 $128

⦁炙燒壽司盛 $138