2021-11-09
茶語 (大埔)大埔安慈路4號昌運中心地下77號舖第一次經歷買完外賣之後~返到屋企樓下發現冇鎖匙入門口😵💫要喺樓下公園坐低食外賣盒🥡好彩有美食相伴安慰下我心靈😹特級肥牛肉燥飯🥘 $60肥牛份量超多~差唔多覆蓋左半個飯盒!肥瘦適中~牛肉唔會韌身~牛肉味濃!牛肉底下仲有一大堆肉燥!肉燥醬汁唔會過鹹~送飯一流!滷水蛋都醃得好入味~食完半隻想食多半隻😍😍青瓜拼雲耳 🥙(原價$28,晚餐加配小食$23)雲耳同青瓜都夠晒爽口~拌上酸甜醋~超級開胃!小編鍾意用醋多過用麻油~感覺食落健康啲!蒜汁時菜 🥬 $24菜心份量幾多!而且唔會煮得過淋!喺出邊食菜好怕一係太生「硬骨骨」~一係就淋到黃晒!台式蛋餅 -芝士 🌮 $34蛋餅好驚喜!有三個口味選擇,分別係煙肉,肉鬆同芝士!食嗰陣發現流心芝士就覺得揀得冇錯!流心芝士加上滑蛋餅~邪惡得來好好食!薄餅皮唔會比餡料整到濕笠笠~值得讚賞!杞子菊花茶 🌼(晚餐餐飲+$5)食完邪惡野~唯有控制下慾望唔飲台式飲品~揀個養身之選~杞子菊花茶加咗蜂蜜~啱晒開始轉涼天氣!等個人可以潤一下!
大埔安慈路4號昌運中心地下77號舖
特級肥牛肉燥飯🥘 $60
青瓜拼雲耳 🥙(原價$28,晚餐加配小食$23)
蒜汁時菜 🥬 $24
台式蛋餅 -芝士 🌮 $34
杞子菊花茶 🌼(晚餐餐飲+$5)