2016-09-21
去開旺角廣華街食嘢,我幾乎每一次都會去買台灣麻辣鴨舌,睇住佢由$50賣到$80,我都一路支持,因為佢哋整得真係幾好食,但係經過今日之後,我以後都唔會再幫襯呢間野,因為佢哋嘅誠信好有問題!一行都去,我仲係個門口諗緊買唔買嘅時候,因為聽日要上飛機,屋企又得我一個人食, 1516之際佢已經夾定左邊鴨舌逼你買咁樣,算啦其實我都習慣咗佢不嬲都係咁,講明要本分就迫你買全份呀,買一份就迫你買其他呀,做生意嘅嘢,佢哋算係幾Pushy。咁佢都搭左啦,我就唯有照買啦,講到明要麻辣鴨舌, 點知我返到屋企,發現啲鴨舌完全唔辣囉,跟住我就醒起頭先去買嗰陣時已經九點幾,成個櫥櫃得返一兜鴨舌,分明就係唔辣嗰啲冇咩人買所以有剩,為咗去課,明明我要麻辣佢都冇話俾我聽冇晒,就咁比咗啲唔辣嘅我掛羊頭賣狗肉。真係太過分!淨係咁樣誠信呀你都唔應該做生意啦!$50得個九條,不嬲都知佢貴,近年仲加價加得好利害,勁過港鐵,但係我本身都仲支持緊,估唔到佢咁樣呃我!
咁佢都搭左啦,我就唯有照買啦,講到明要麻辣鴨舌, 點知我返到屋企,發現啲鴨舌完全唔辣囉,跟住我就醒起頭先去買嗰陣時已經九點幾,成個櫥櫃得返一兜鴨舌,分明就係唔辣嗰啲冇咩人買所以有剩,為咗去課,明明我要麻辣佢都冇話俾我聽冇晒,就咁比咗啲唔辣嘅我掛羊頭賣狗肉。真係太過分!淨係咁樣誠信呀你都唔應該做生意啦! $50得個九條,不嬲都知佢貴,近年仲加價加得好利害,勁過港鐵,但係我本身都仲支持緊,估唔到佢咁樣呃我!