1K
2018-12-04 210 views
有朋友同我講「灣仔冰室」開張時請了很多明星,食物味道也不錯。今日難得同朋友經過,梗係要立即明星上身去食番餐啦。朋友最愛平靚正「常餐」,他叫了豬扒腸仔公仔麵,煎蛋多士及凍檸檬水。豬扒很大塊,遮住了條腸。朋友話好味滿足。我見到隻蛋同豬扒煎得很好。我見他吃得很咁開心,就多個「菠蘿豬扒包」。豬扒肉質嫩鬆化,而且又多肉汁。如果菠蘿包面再脆皮多d d,咁就完美了。我都點咗個套餐,「焗黑椒蘑菇雞扒意」及凍奶茶(少甜)。熱騰騰焗出來,黑椒雞扒很野味,份量很大,男士們的恩物。朋友見我食得慢,又忍唔住點了個「摩卡咖啡奶凍」慢慢嘆。個造型好爆,我也試了一口,味道不太甜有咖啡味。